yoomy | solliciteren.nl | sollicitatie.nl

Wat is een ATS?

Wat is een ATS?

juni 9, 2016
|

Een ATS (applicant tracking system) ook wel Sollicitanten Volg Systeem genoemd is een systeem waarmee kandidaten gedurende het gehele werving en selectieproces gevolgd kunnen worden. Van het insturen van het CV tot de uiteindelijke aanname of afwijzing.

Een ATS beschikt over verschillende functies die het werving en selectieproces efficiënter en effectiever maken. Te denken valt aan functies zoals: zoeken in een database naar geschikte CV’s en communicatie met de kandidaat.

Voordelen van een ATS

Het grootste voordeel is dat een ATS in de recruitment sector het mogelijk maakt om recruitment processen te automatiseren.

Een ander voordeel is dat via een ATS geanalyseerd kan worden wat de resultaten zijn van de recruitment inspanningen. In een ATS zit vaak een module verwerkt die het mogelijk maakt om een vacature op een corporate website of een specifieke vacaturebank te plaatsen. Dit heeft als voordeel dat interne kandidaten voorrang kunnen krijgen op externe kandidaten.
Informatie van kandidaten wordt vaak vergaard via het aanleveren van deze informatie door kandidaten zelf. De gegevens die zo vrijkomen worden vervolgens gebruikt in een database waar werkgevers kunnen zoeken.