yoomy | solliciteren.nl | sollicitatie.nl

Wat is een recruitment software?

Wat is een recruitment software?

juni 9, 2016
|

Een recruitment software is een software applicatie die het mogelijk maakt voor werkgevers om wervingsproccesen en kandidatenbeheer efficiënt en effectief te structureren. Een recruitment software maakt het mogelijk om een databank te creëren met kandidaten, vacatures op te maken en te publiceren, sollicitaties te verwerken en kandidaten uit te nodigen of af te wijzen.

Het voordeel van een recruitment software

Het gebruik van een recruitment software heeft als voordeel dat het wervingsproces geoptimaliseerd kan worden en er efficiënter en gestructureerder gewerkt kan worden. Uiteindelijk zal het gebruik van een recruitment software tijd en kosten besparen.
Naast het voordeel aan de kant van de werkgevers zorgt een recruitment software er ook voor dat de kandidaat de sollicitatie zo effectief en prettig mogelijk ervaart. Een positieve Candidate Experience is een belangrijk doel voor een goed ingerichte recruitment software.

Verschillende namen voor recruitment software

Er zijn verschillende benamingen voor een recruitmentsysteem waarmee vaak hetzelfde wordt bedoel. Een recruitmentsysteem wordt ook wel recruitment software, ATS (applicant tracking system), werving & selectie software, sollicitantenvolgsysteem, kandidaatvolgsysteem of human resource system genoemd.