yoomy | solliciteren.nl | sollicitatie.nl

Een concurrentie voordeel met een recruitment software

Een concurrentie voordeel met een recruitment software

juni 2, 2016
|

Als u op zoekt bent naar een recruitment software is het mogelijk dat u overdonderd wordt door de vele aanbieders en mogelijkheden. Lange lijsten met technische functies vliegen u vaak om de oren, waardoor u geen idee heeft welke recruitment software bij uw wensen en behoeften past. Om de concurrenten een stap voor de blijven leest u hieronder een viertal manieren om de recruitment doelstellingen te behalen.

Wees de concurrenten voor

Om concurrenten voor te blijven is het van belang dat u niet alleen kijkt naar de perfecte kandidaat, maar ook dat u de concurrenten voor bent met het voorstellen van kandidaten. Bij het kiezen van een recruitment software is het van belang dat u let op functies zoals: integratie met vacaturebanken en social media, job alerts en sms-functies om een vacature te promoten.
Om snel te kunnen handelen is het van belang dat u makkelijk kunt zoeken op basis van opleiding en ervaring in de CV’s.

Een waardevolle database

Een goede recruitment software heeft ingebouwde tools om u te helpen met het laten groeien van de kandidaten database en het verbeteren van de kwaliteit. Let bij het uitzoeken van een recruitment software dan ook op functies zoals: het checken van gedupliceerde profielen en portalen waar kandidaten zelf hun profiel up-to-date kunnen houden.

Recruitment laten groeien

Als u ambitie is om te groeien, dan is het van belang dat de daarbij behorende recruitment software is gericht op groei en niet op beperkingen. Let op dat u makkelijk reporten kan uitdraaien. Zo heeft u altijd inzichtelijk wat de sterke en zwakke punten zijn van het bedrijf. Ook kunnen verschillende contractvormen een punt zijn om te kiezen voor een bepaalde recruitment software. Niet alleen de tarieven, maar ook de contractduur kan enorm verschillen.

Verbeter de prestatie van de recruiters

Kan uw team van recruiters slimmer of sneller werken? De kern van een recruitment software moet bijdragen aan tijdsbesparing van recruiters. Een belangrijk aspect is een mobielvriendelijk recruitmentsysteem. Zo kunnen recruiters overal in het systeem. Functionaliteiten waar veel tijd bespaard mee kan worden zijn: bulkacties, geautomatiseerde communicatie en snel zoeken.

Geïnteresseerd in onze recruitment software?

Vraag snel een demo aan!
Demo aanvragen